Kinderdiëtetiek Breda

WAT IS KINDERDIËTETIEK?

Bij de kinderdiëtist kunnen kinderen van 0 tot 18 jaar terecht. Ook zwangere en moeders met borstvoeding zijn welkom.

Reden voor een begeleiding zijn o.a.:

–       Voedingsproblemen en eetproblematiek

–       Buikklachten

–       Problemen met gewicht en groei

–       Voedselovergevoeligheid (zoals lactose-intolerantie)

–       Coeliakie

–       Intensieve sportbeoefening

–       Advies bij zwangerschap en borstvoeding

WERKWIJZE

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een eerste consult. Vooraf kan gevraagd worden om een eetdagboek bij te houden. Na dit eerste intake gesprek worden adviezen gegeven en samen een behandelplan opgesteld.

Voeding speelt een belangrijke rol in ons leven en dat van onze kinderen. Als ouder heb je de verantwoordelijkheid om je kind een gezonde voeding aan te bieden, maar ook om samen met je kind van eten en drinken te genieten. Zeker als je kind een dieet moet volgen, is het erg belangrijk dat plezier in eten voorop blijft staan. Ouders worden intensief bij de begeleiding betrokken.

AANVRAGEN

Dieetadvisering kan door ouders zelf aangevraagd worden. Dieetadvisering valt onder de basisverzekering (voor 3 uur) en in een aantal aanvullende verzekeringen. Voor kinderen is er geen verplicht eigen risico. De diëtist is vrij toegankelijk, dit houdt in dat de diëtist d.m.v. een korte screening nagaat of dieetadvisering geïndiceerd is. Let op: niet alle zorgverzekeraars vergoeden de directe toegankelijkheid, er is dan een verwijsbrief van de (huis)arts noodzakelijk.

Voor meer informatie en aanmelden, klikt u 

www.dieetvoorlichting.nl