Kinderpsychologie

WAT IS KINDERPSYCHOLOGIE?

Je hoopt als ouders altijd dat je kinderen zonder al teveel zorgen en problemen volwassen kunnen worden, maar soms komen ze obstakels tegen die de ontwikkeling in de weg kunnen zitten. Dit kan een ontwikkelingsprobleem zijn, zoals een aandachtstekort of een vorm van autisme, maar vaak ook een omgevingsfactor, zoals geen aansluiting vinden bij leeftijdsgenootjes, niet meekomen op school, scheiding van ouders of een verhuizing.  Binnen de kinderpsychologie bekijken we wat er nodig is om deze obstakels te overwinnen of de baas te worden. Soms wordt hiervoor onderzoek ingezet, soms behandeling en soms allebei.

 

Een standaard psychologisch onderzoek bestaat uit een intelligentietest, een persoonlijkheidsonderzoek en één of meerdere gesprekken. Naast het kind zelf, vragen wij vaak ook de ouders, leerkrachten etc. om informatie. Dit kan zeer waardevol zijn om een compleet beeld te krijgen van de problematiek en de persoonlijkheid van een kind.

 

De afdeling behandeling biedt verschillende mogelijkheden voor therapie. Zowel kortdurend, als langdurend, individueel als met meer personen. Mogelijk geeft uw huisarts al een richting aan. Anders wordt dit in het advies vanuit de intake weergegeven.

 

ONZE THERAPIE-SPECIALISATIES

  • – Angst en dwang
  • – Depressie
  • – Trauma
  • – Autisme
  • – ADHD
  • – Problemen rondom scheiding en/of verhuizing
  • – Vergroten van de weerbaarheid

Aanmelding:

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts, psychiater of een beschikking vanuit het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). Deze verwijsbrief kunt u meenemen bij de eerste afspraak.

Erna Huijskens werkt als GZ-psycholoog en Eerstelijnspsycholoog en is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Mocht er een psychologisch onderzoek nodig zijn of een vraagstuk voor kinderen jonger dan 6 jaar dan zijn er vanuit het kinderteam een aantal gespecialiseerde praktijken waar wij nauw mee samenwerken.

 

Kinderpsychologie Breda

 

Erna Huijskens

Telefoon: 06-50241472
E-mail:info@psychologiebreda.nl

Liesbospark 19
4813 HV Breda