Skip to content

Samenwerking kinderteam Breda

Over Kinderteam Breda

“Mijn kind kan zich moeilijk uiten. Hoe kan ik hem helpen?”
“Mijn dochter eet slecht. Hoe komt dat?”

“Mijn zoon zit niet lekker in zijn vel. Waar kan ik terecht?”
“Mijn kind is vaak boos en gefrustreerd. Waar ligt dat aan?”

Ouders vragen zich af bij wie ze terecht kunnen om een juiste oplossing voor het (grote of kleine) probleem te vinden. Regelmatig worden ouders “van het kastje naar de muur” gestuurd. Om te voorkomen dat kinderen door diverse mensen tegelijk worden behandeld met ieder hun eigen visie en handelwijze is Kinderteam Breda ontstaan als samenwerkingsverband tussen vier verschillende disciplines.

Gezondheidscentrum-Kapelhof-Breda

In januari 2014 opende het Gezondheidscentrum Kapelhof haar deuren. Binnen dit centrum, waarin tal van (para)medische disciplines hun werkzaamheden uitvoeren en hun krachten bundelen, is kort daarna het initiatief genomen tot het oprichten van  Kinderteam Breda.

groepsfoto

Kinderteam Breda is een samenwerkingsverband tussen de volgende praktijken:

Samenwerking

Elke praktijk binnen Kinderteam Breda heeft samenwerking hoog in het vaandel staan. Er zijn korte lijnen met bijvoorbeeld consultatiebureau, voorscholen en kinderdagverblijven, basisscholen en diverse andere disciplines. In dit kader en vanuit de overtuiging dat ouders en kind gebaat zijn bij een professionele benadering waarbij het kind centraal staat en in overleg het beleid wordt bepaald hebben wij besloten als Kinderteam Breda een samenwerkingsverband te vormen. Op deze website kunnen ouders en professionals informatie vinden en makkelijk een vraag aan ons stellen via het contactformulier.

Ten slotte

Voor (vrijblijvende) informatie, vragen of aanmelden kunt u Kinderteam Breda dagelijks bereiken via het contactformulier.  Kinderteam Breda is gevestigd in Gezondheidscentrum Kapelhof. De verschillende praktijken hebben daarnaast diverse vestigingen verspreid over Breda en omstreken.

Met vriendelijke groet,
Kinderteam Breda